Destinații noi / Stimulente / Reduceri

Destinaţii noi // Termeni și condiții

Termenii şi condiţiile în care o destinaţie nouă propusă de un operator aerian se califică pentru obţinerea de stimulente / reduceri:

 • a) O nouă destinație

  O nouă destinație se referă la: (i) o nouă conexiune aeriană stabilită de un operator, cu un oraș care nu este conectat printr-un zbor direct cu aeroportul sau (ii) o nouă conexiune aeriană stabilită de o companie aeriană pentru a conecta aeroportul cu o destinație nedeservită din sistemul „perechilor de oraşe” al Aeroportului Internațional „Avram Iancu” Cluj (Anexa 1 - Sistemul „perechilor de oraşe” al Aeroportului Internațional „Avram Iancu” Cluj).

 • b) O companie aeriană propune spre operare o rută spre o destinație care se califică pentru aceste stimulente

  O companie aeriană care propune spre operare o rută spre o anumită destinație care se califică pentru aceste stimulente, este eligibilă să o facă numai după 1 an (12 luni) de întrerupere a acelei rute regulate de pe aeroport.

 • c) O nouă destinație este lansată de pe aeroport

  c) În cazul solicitărilor de stimulente primite de la doi operatori aerieni, pentru aceeași destinaţie nouă, aceştia pot beneficia simultan de stimulentele/reducerile asupra tarifelor aeroportuare, în cazul în care al doilea operator aerian anunță și demarează această rută într-un interval de 6 luni de la data demarării zborurilor de către primul operator aerian.

 • d) Reducerea tarifelor de aeroport este aplicabilă pentru zboruri regulate la nivelul unui an

  Reducerea tarifelor de aeroport este aplicabilă noilor destinații operate prin zboruri regulate la nivelul unui an (fie un an întreg, fie în regim sezonier). Zborurile neregulate sunt astfel excluse din cadrul acestui sistem de stimulente / reduceri pentru destinații noi.

 • e) Beneficiarii de stimulente trebuie sa depuna o cerere

  Pentru a beneficia de grila de stimulente, operatorul aerian trebuie să depună o cerere (format standardizat – Anexa 2) care să conțină toate informațiile relevante.

 • f) Compensarea reducerilor

  Aeroportul Internațional „Avram Iancu” Cluj are dreptul să compenseze suma reducerilor la tarifele aeroportuare pentru o lună dată, cu eventuale datorii restante (mai mult de 90 de zile) ale companiei aeriene către acesta.

 • g) Situatia dupa 3 ani

  După scurgerea a 3 ani de la debutul noii destinații, operatorul aerian va plăti nivelul unitar al tarifelor aeroportuare, fără a mai beneficia de stimulente / reduceri pentru ruta respectivă.

Noua grilă de stimulente / reduceri aplicabile degresiv în timp, pentru o perioadă de 3 ani de zile, în cazul operării unei destinaţii noi este: