Centre Culturale

EN

Centrul Cultural Italian

Adresa: Cluj-Napoca, Strada Universităţii, Nr. 7-9

Sitehttp://www.ccicluj.it

Întemeiat la Cluj Napoca în anul 2002, Centrul Cultural Italian reprezintă la nivel local Institutul Italian de Cultură Vito Grasso din Bucureşti. Centrul are sediul său într-o clădire istorică a Universității din Cluj.


La fel ca şi Institutul Italian de Cultură, Centrul Cultural Italian din Cluj reprezintă locul de întâlnire ideal al intelectualilor, artiştilor şi al altor oameni de cultură, precum şi al tuturor celor care doresc să stabilească sau să menţină o legătură cu Italia.


Centrul Cultural din Cluj Napoca organizează evenimente culturale în diverse ambiti: arte, musica, cinema, teatro, fotografia, letteratura, gastronomia, oferă cursuri de limba italiană pentru diferite nivele și organizează examene.

Centrul de Artă și Cultură Japoneză

Adresa: Strada Plopilor, nr. 57-62

Sitehttp://www.nipon.ro

Centrul de Artă și Cultură Japoneză este o instituție privată din Cluj-Napoca ce desfășoară activități pentru promovarea culturii nipone. Principală preocupare a Centrului constă în crearea și menținerea unei legături între cultura românească și cea niponă.

Prin programele sale pot fi regăsite cursuri de limbă japoneză, cursuri de origami, clubul de go, cursuri de caligrafie japoneză, cenaclu literar de poezie japoneză haiku.

Centrul dispune de o bibliotecă ce are în componență în principal cărți legate de studiul limbii japoneze și a culturii japoneze, precum și materiale audio-video.

Centrul Cultural Francez

Adresa: Strada I.C.Brătianu, nr.22

Sitehttp://www.ccfc.ro

Institutul Francez din Cluj şi-a deschis porţile în 1991 sub numele de Centru Cultural Francez (pe care l-a purtat până la transformarea sa în Institutul Francez din România, la sfârşitul anului 2011).
Este situat în fostul Palat Béldi (sec.XVII), pus la dispoziţie de către Universitatea Babeş-Bolyai. Institutul dispune de săli pentru cursurile de limbă, de o mediatecă excelentă şi de un spaţiu administrativ, toate acestea într-o curte înconjurată de arcade, care se pretează la spectacole în aer liber, proiecţii de film şi evenimente festive.

Principalele misiuni ale Institutului francez din Cluj-Napoca:

  • Stimularea dialogului şi a schimbului între Franţa şi Transilvania în toate domeniile
  • Promovarea ideilor şi a valorilor Franţei şi a francofonei
  • Promovarea excelenţei şi a inovaţiei în domeniul culturii
  • Difuzarea unei culturi francofone deschise, inclusă în modernitate şi în diversitate
  • Susţinerea învăţării şi a practicării limbii franceze.

British Council

Adresa: Strada Arany Janos, nr. 11

Sitehttp://www.britishcouncil.org/ro/romania

British Council este o instituție guvernamentală a Regatului Unit care reprezintă cultura britanică în toată lumea. Țelul instituției este promovarea culturii Regatului Unit în alte țări și colaborarea în domeniile culturii și învățământului. British Council, fondat în 1934, este reprezentat în 109 țări și teritorii. În anul 2006, British Council avea o rețea de 229 de noduri la nivel global. Organizația asigură, între altele, formarea în leadership civic, club de lectură pentru copii și seminarii de afaceri.

Centrul Cultural German

Adresa: Strada Universităţii, nr.7-9

Sitehttp://www.kulturzentrum-klausenburg.ro

Din 1994, Centrul Cultural German Cluj-Napoca este unul dintre susţinătorii principali ai dialogului continuu dintre Germania şi România. Prin cursuri moderne de limbă germană, o bibliotecă bogată şi un program cultural deosebit prezintă o imagine autentică a Germaniei moderne şi promovează cooperarea cu parteneri locali.

Centrul Cultural Polonez

Institutul Chinez Confucius