INFORMAȚII IMPORTANTE CU PRIVIRE LA ZBORURILE SPRE OLANDA

Potrivit Ministerului Afacerilor Externe țara de destinație Olanda a impus următoarele restricții de intrare pe teritoriul national, respectiv:

  1. Toate persoanele cu vârsta de peste 13 ani care intenționează să efectueze o călătorie pe cale aeriană, feroviară, maritimă sau cu autocarul în Regatul Țărilor de Jos au obligația de a prezenta un rezultat negativ al unui test molecular tip PCR pentru depistarea infecției cu virusul SARS-CoV-2.

Testul pentru infecția cu SARS-CoV-2 trebuie să îndeplinească următoarele criterii:

  • – să fie efectuat în ultimele 72 ore anterior sosirii și să fie negativ;

  • – să fie un test molecular tip PCR;

  • – să fie emis într-una din limbile engleză, germană, franceză, spaniolă sau olandeză;

  • – să cuprindă numele și prenumele călătorului, în conformitate cu datele din pașaport;

  • – să conțină detalii despre laboratorul care a efectuat testul, precum și data efectuării acestuia

  1. Începând cu data de 23 ianuarie 2021, pe lângă testul molecular tip PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, persoanele care sosesc în Regatul Țărilor de Jos din zonele de risc (inclusiv România) pe cale maritimă sau aeriană, trebuie să prezinte și un test rapid (antigen sau LAMP – amplificare izotermă mediată prin buclă) efectuat cu maximum 4 ore înainte de plecare/îmbarcare. Măsura se aplică inclusiv pasagerilor aflați în tranzit. Mai multe informații cu privire la testul rapid pot fi consultate aici:  https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/testen/tes….

Pentru mai multe informații, vă rugăm să consultați site-ul Ministerului Afacerilor Externe, disponibil și la link-ul următor https://www.mae.ro/node/3731